Mogen familieleden bij een bewoner waken?

Vanzelfsprekend: niemand hoeft alleen te overlijden. Afhankelijk van de actuele situatie worden hierover afspraken gemaakt met de contactpersoon. Houd u er rekening mee dat er na overlijden misschien geen mogelijkheid is voor het opbaren van uw naaste in het appartement.

Is er voor familie ondersteuning mogelijk?

De Centra voor Levensvragen in Limburg bieden de mogelijkheid voor een persoonlijk telefonisch (beeld) gesprek. Zij zijn specialisten in begeleiding en ondersteuning bij levensvragen in de laatste levensfase, bij verlies en rouw, bij eenzaamheid. Speciaal crisisnummer: (088-4598110).

Worden medewerkers getest?

Medewerkers met klachten worden getest. Tot dat de testuitslag bekend is, komen zij niet naar het werk. Dit geldt voor alle onze medewerkers. Omdat wij werken met sneltesten weten we snel waar we aan toe zijn.

Draagt het zorgpersoneel beschermingsmiddelen?

Onze medewerkers dragen preventief een mondkapje. Tijdens lichamelijke verzorging dragen onze medewerkers ook handschoenen. Als een cliënt/bewoner klachten heeft en/of besmet is, dan dragen onze medewerkers bij de verzorging een mondkapje, handschoenen, een schort en een veiligheidsbril.

Activiteiten en corona

Om een leuke dag te verzorgen hebben we met enige regelmaat optredens; ook tijdens de Corona-periode. Alles op afstand. Deze optredens vinden plaats op het Sint Jozefplein. Onze bewoners van de begane grond en de Peelsteker kunnen op het Sint Jozefplein plaatsnemen . Bezoekers kunnen daar niet plaatsnemen. De bewoners van de 1e en 2e…